Arabescato Corchia

Arabescato Corchia is één van de vele Toscaanse marmer soorten. Arabescato komt in veel varianten, dit zijn eigenlijk de kwaliteiten die uit de berg komen.

De Corchia is de mooiere variant, daar waar de Vagli de voordeligste is. De Corchia kwaliteit is te herkennen aan de duidelijke tekening en het heldere font. Arabescato betekend letterlijk ‘guilloche’. Een relatief onbekend geometrisch figuur die uit vele zigzaggende lijnen of golven bestaat. Een aanblik op de platen Arabescato Corchia geeft meteen prijs waarom deze steensoort zo genoemd is. Arabescato werd veel gebruikt in Amsterdamse grachtenpanden, en leent zich goed voor het toepassen van een open boek. De ‘ijsschotsen’ kunnen voor de meest bijzondere patronen zorgen.

 

 

 

In de oude Amsterdamse grachtenpanden is veel marmer te vinden. Ook kun je hier vaak uit opmaken hoe welvarend de huis eigenaren waren. Zo zijn er grachten panden met Bianco Carrara, Statuario Venato en Arabescato Corchia. Deze laatste steensoort was vroeger voor de wat rijkere huiseigenaar. De spectaculaire aanblik van een luxe open boek straalt één en al luxe uit.

Momenteel wordt deze steensoort ook veel toegepast als tafel-, of keukenblad. De diepgrijze tekening in de platen is erg mooi te combineren met een arsenaal aan kleuren.

Read more
Arabescato Corchia marmer Arabescato Corchia marmer
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)