Marmeren keuken Paonazzo

Voor dit project heeft de klant gekozen voor het bijzondere Paonazzo marmer. Deze klassieke marmer soort bestaat uit veel kleurschakeringen en is daardoor mooi te combineren in diverse interieur toepassingen.

Voor deze marmeren keuken hebben we veel tijd besteed in het selecteren van het materiaal. In eerste instantie werd er gebrainstormd en hebben we veel beelden digitaal uitgewisseld. Vervolgens zijn de klanten en interieur architect mee gegaan naar de leverancier om het materiaal in het echt te ervaren. In dit geval is dus gekozen voor een marmeren keuken van Paonazzo. Paonazzo werd als een van de eerste steensoorten in Itali├ź uit de berg gehaald. Heden ten dage brengt de steensoort wat uitdagingen met zich mee. Doordat de Paonazzo blokken eigenlijk grote keien zijn, is de voorste plaat erg klein. Naar mate we verder in de kei komen zijn de platen hoger en breder.

Techniek

In dit geval hebben we voor het 380 cm lange eiland gekozen voor een bijzondere techniek. Hier hebben we twee platen in open boek aan elkaar verlijmd op een grote plaat honeycomb. Dit is een glasvezel-achitige plaat met van binnen een aluminium honingraad structuur. Hierdoor is de plaat erg licht, en wordt deze techniek veelal toegepast in de jachtbouw waar iedere kilo belangrijk is. Na het verlijmen op deze plaat, is het hele eiland opnieuw geschuurd. Hierdoor is de deelnaad amper zichtbaar, en niet te voelen. Daarnaast geeft het open boek het eiland een bijzonder fraai effect.

Vervolgens moest het blad nog naar de tweede verdieping in Amsterdam. Uiteraard ook een uitdaging met een blad van 380 x 120 cm en zo’n 300 kg zwaar. In de foto’s van Maarten Willemstein is te zien hoe een kraanmachinist het gigantische blad door het kleine raam naar binnen probeert te krijgen. Uiteindelijk dus met succes en zonder beschadigingen. Al moet ik er wel bij vertellen dat het flink wat zweet gekost heeft. Vervolgens is het blad op de kasten ge├»nstalleerd en zijn de poten onder gemonteerd. Al met al dus een marmeren keuken om trots op te zijn.

Badkamer

Naast de keuken heeft de klant met zijn designers van Studio 34 ook gekozen voor enkele marmeren accenten in de badkamer. Zo is het plateau waar het bad op staat vervaardigd uit Arabescato Nero marmer, ook wel ‘Ash Grey’, ‘Black Agata’, of ‘Mercury Black’ genoemd. Ook het wastafel meubel en het opstapje zijn gemaakt uit hetzelfde materiaal. Minder opvallend dan de marmeren keuken, maar wel net zo spectaculair!

Read more
Marmeren keuken Paonazzo Marmeren keuken plaatsen