Valeriusstraat Amsterdam

Verde Alpi is een fraaie Italiaanse steensoort die goed bestand is tegen zuren, in tegenstelling tot andere marmer soorten. Deze bijzondere keuken bestaat uit een eikenhouten frame en is volledig omkleed met marmer.

In dit project hebben we aan de hand van schetsen van de interieurstyliste een keuken mogen maken die volledig omkleed is met marmer. Wie goed op de details let ziet dat de structuur van het marmer door loopt in de greeplijsten en in de fronten. Dit keukenblok is één en al open boek. Voorafgaand aan het productieproces zijn we met de klant naar Italië afgereisd om hier een selectie van het materiaal te maken. Nadat het blok uitgezocht was zijn we aan het tekenen geslagen.

Een keuken als deze bedenken en uitwerken vraagt de nodige kennis en precisie. Samen met de interieurbouwer zijn we tot dit bijzondere ontwerp gekomen waarbij alle delen perfect op elkaar aan sluiten. Tussen onderstaande beelden staan ook een aantal productie foto’s. Hierin zie je hoe de structuur door loopt in alle delen van de keuken. Al met al een uniek project met flink wat uitdagingen maar het resultaat mag er zijn!

Read more
Keuken met marmeren fronten Verde alpi marble