Brown Antique

Marron Cohiba, ook wel Brown Antique of Labrador Brun genoemd, is een schitterende Afrikaanse granietsoort.

De Angolese groeve biedt twee kwaliteiten: een zwart/bruine steen met grove vlokken, en een zwarte steen met kleinere vlokken. De kwaliteitscontrole is ook bij deze steensoort van belang voor een bijzonder eindresultaat.

Brown Antique is een donkere steensoort, ongevoelig voor vlekken, krassen en hitte. Ideaal dus als keukenblad, tuintegel, of gebruik in de badkamer. Het uiterlijk van de steen is te herkennen aan de grote vlokken die de steen een soort 3D effect mee geven. De vlokken zijn opgebouwd uit hele dunne lagen, waardoor dit effect tot stand gebracht wordt. Zo heb ik in onderstaand project een zogenaamde ‘hydrofinish’ toegepast. Met extreem harde water stralen worden de zachtere delen steen uit gespoten waardoor het oppervlak ruw wordt. De kenmerkende vlokken blijven in tact en zorgen voor een waanzinnig effect. Aan veel architecten wordt dit materiaal in combinatie met deze afwerking verkocht als Labrador Brun graniet.

Over het algemeen zijn Afrikaanse steensoorten iets duurder per vierkante meter dan de Aziatische varianten. Logistiek gezien is Afrika nog niet ideaal om granietsoorten als de Brown Antique voordelig te vervoeren. Echter maakt de bijzondere uitstraling van de steen alles goed.

Ikzelf ben groot fan van deze steensoort met de ‘leather’ finish. Een afwerking waarbij het oppervlak bewerkt wordt met diamand borstels. Deze borstelen de zachtere delen van het oppervlak waardoor er een relief ontstaat. Net als echt leer heeft ook de ‘leather finish’ een matte uitstraling. Noem het een eiglans.

Read more
BROWN ANTIQUE FULL SLAB LABRADOR BRUN
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)