Cappuccino

Cappuccino marmer valt eigenlijk onder de categorie ‘soft kwartsiet’. Dit wil zeggen dat de steensoort iets harder en beter bestand is tegen zuren dan de reguliere marmer soorten.

Cappuccino, ook wel Cafe Au Lait of Frappuccino of  antique de meuse genoemd is een bruine, gelaagde steensoort. Donker bruine tinten wisselen de lichte af en vormen een fraai schouwspel. Ieder blok Cappuccino marmer is anders. Over het algemeen zijn de blokken erg laag (ca. 100 cm). Van nature bevat de steensoort gaatjes, zoals een travertin soort. De kwaliteit van de steen hangt dus ook af van hoe deze gaten opgevuld zijn. Uiteraard is dit voor mij een belangrijk selectiepunt.

BESTEL HIER EEN SAMPLE

Naast de diversiteit in grootte en de kwaliteit van de opgevulde gaten, is de tekening en structuur belangrijk voor een goede selectie. Zoals op deze pagina te zien is zijn er veel diverse soorten Cappuccino marmer beschikbaar. Dit is maar net uit welk deel van de groeve de blokken vandaan komen. De selectie is dus erg variabel en persoonlijk. Over het algemeen zijn de Cappuccino marmer blokken relatief laag. Hier dient dus rekening mee gehouden te worden in ontwerpen. De meest voorkomende hoogte van de blokken is ca. 125 cm. Mocht je dus een keuken eiland in gedachten hebben van breder dan deze maat, of met randen in verstek, dan kan het zo zijn dat er geen hele plaat Antique de Meuse te vinden is.

Read more
CAPPUCCINO marmer Frappuccino marmer
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)