Fior di Bosco

Een klassieke grijze marmer, ook wel Etruscan Grey genoemd. In tegenstelling tot de andere grijze marmer soorten is dit een lichtere, warmere steensoort die goed samen gaat met aardetinten.

De lichtgrijze basis kleur wordt doorbroken door diverse aders in uiteenlopende kleuren binnen het perspectief van de aardetinten.

Deze marmer soort wordt gewonnen uit twee naastgelegen groeves. Hierdoor zit er een groot verschil in wat men qua uitstraling van Fior di Bosco verwacht. Zo biedt de ene groeve een grijze marmer met een terracotta kleurige ader, en de andere een grijze marmer gesierd door zandkleurige aderen. Dit beïnvloed de uitstraling sterk. Wij bieden louter de versie met de zandkleurige aderen. Uiteraard kunnen we op bestelling ook de andere variant leveren.

Fior di bosco maakte afgelopen jaren een flinke rentree op het gebied van natuursteen. Deze marmer soort lijkt een soort van ‘herontdekt’, waardoor dit materiaal afgelopen jaar veel op (interieur)beurzen te zien is geweest. De warm grijze uitstraling leent zich dan ook voor ieder interieur. Interesse in deze marmer soort? Neem contact op via ons contactformulier!

Read more
Fior di bosco marmer ETRUSCAN GREY
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)