Onice Verde

Snuisterijen gemaakt van groen onyx-marmer zijn te koop over de hele wereld. Toch weten maar weinig mensen waar deze populaire steen, ook wel Onice Verde genoemd, vandaan komt.

Zard Kan, Patkok, Juhli, Butak, Mashki Chah, Tozghi en Zeh: deze dorpen ten zuiden van de dunbevolkte Chagai-bergen zijn de centra van de onyx-marmerindustrie in Pakistan. Deze kleurrijke steen werd voor het eerst ontgonnen in 1950. Enorme hoeveelheden goedkope kleine kunstwerken, klokken, kaarsenhouders en nog veel meer snuisterijen hebben de overzeese markten overspoeld. Onice verde is niet meer weg te denken uit de veelzijdige natuursteen markt.

Vulkanische activiteit creëerde de bergen tijdens de late Miocene en Pleistocene tijde. Deze leverde de geothermische warmte voor hete bronnen die enorme hoeveelheden onyx marmer afzetten. Dit in een brede band over het noordwesten van Baluchistan  in gedeelten van Afghanistan en Iran.

Kenmerken

Onyx-marmer uit Pakistan heeft een zeer fijne structuur en varieert in kleur van melkachtig wit tot doorschijnend groen. Donkergroene tinten worden bijzonder gewaardeerd. De steen bevat een vrij hoog ijzergehalte in contact komt met circulerend grondwater onxideert dit. Hierdoor vormen rode en oranje bruine ijzeroxiden agaatachtige aders, waardoor de steen een nog exclusievere uitstraling krijgt. Ondanks het jarenlange gebruik van de groeves, wordt er nog altijd veel groen onyx marmer gewonnen.

In tegenstelling tot vroeger, worden er nu grote blokken groen onyx uit de groeves gedolven, waardoor er grote bijzondere platen beschikbaar zijn van dit materiaal. Dit vergroot het aantal toepassingen met groen onyx marmer. Zo wordt dit materiaal vaak door architecten gebruikt om een statement te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote Celine winkel in New York, waar een grote groene onyx pilaar de winkel siert. Ook in de etalage bevind zich een fraai groen blok onyx. Een echte eye catcher.

Aanvragen

Maatwerk in Onyx is vaak iets duurder dan hetzelfde maatwerk in marmer. Dit komt doordat Groene onyx een mindere dichtheid heeft in vergelijking tot marmer en graniet. Onyx, in het Nederlands Alabaster genoemd, is dus ook iets kwetsbaarder dan marmer of graniet. Een bijkomend voordeel van Onyx is dat het een licht doorlatende steensoort is. Erg fraai als wandbekleding met een LED lamp erachter. Voor meer informatie over groene onyx, of aanvraag voor een product in dit materiaal kunt u onderstaand contactformulier invullen.

Read more
ONICE VERDE FULL SLAB ONICE VERDE PERSIANO
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)