Patagonia

Patagonia graniet is een zeer bijzondere steensoort. Een design op zich.

Patagonia graniet komt, in tegenstelling tot wat je zou denken, uit Brazilië. Een over het algemeen spectaculaire witte graniet soort, gesierd door zwarte spots. Her en der wat goud/roest tinten in de aders en gek genoeg crème witte vlakken. Een groot deel van deze steensoort bestaat uit puur kwarts, en is dan ook te verlichten vanaf de achterzijde. Dit geeft een nog specialer effect aan de steensoort.

Ontstaan

Zoals bij alle granietsoorten wordt deze steensoort gevormd door vulkanische activiteit. Het magma komt dichter bij de aardkorst en begint daardoor af te koelen en te kristalliseren. Dit in combinatie met een aantal mineralen, die als de verf op een wit doek fungeren, zorgt voor de kleurstellingen in de steensoort. In Patagonia graniet zorgt het mineraal kwarts voor de grote heldere delen. Het ijzeroxide zorgt voor de oranje/goud tinten. De veldspaat mineralen zorgen op hun beurt voor de zwarte spots in de steen. Het geheel vormt een bijzonder geheel waarvan het amper te geloven is dat dit door de natuur gevormd is.

Gebruik

Ondanks dat Patagonia een graniet soort is, zou ik zelf de steen alleen in interieur toepassen. De natuurlijke overgangen van de crème witte vlakken en het veel hardere kwarts kunnen in exterieur toepassingen voor problemen zorgen. De weersinvloeden kunnen er voor zorgen dat de steen op deze delen kleine scheurtjes gaat vertonen. Bij interieur toepassingen kan het materiaal alles hebben waardoor het zeer geschikt is als keukenblad of badkamer designs.

Read more
Patagonia graniet
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)