Bronze Amani / Gris Pulpis

Bronze Amani, ook wel Gris Pulpis of La Noisette genoemd, is een luxe Spaanse steensoort. De bruin/taupe achtige kleur geeft een weelderige uitstraling aan ieder interieur.

In Santa Magdalena de Pulpis bevind zich een familiebedrijf dat sinds 1965 eigenaar is van de Bronze Amani groeve. Pas in 1998 is men begonnen aan het delven van deze steensoort op commerciële schaal. Gris Pulpis bestaat uit vele kleurschakeringen waar diverse selecties uit ontstaan zijn. Zo is de geselecteerde kwaliteit een rustige bruin/taupe achtige steensoort. De gevarieerde kwaliteiten bestaan uit deze basis kleur in combinatie met donkere delen. Dit geeft meer diepte in de steen waardoor deze kwaliteit niet perse minder is. Wel is deze iets voordeliger omdat er meer van is dan de geselecteerde kwaliteit. Veel architecten kiezen juist de gemengde variant om een bijzonder effect te creëren.

 

Bronze Amani wordt in Spanje veel toegepast. Zo heeft (bijna) iedere Zara winkel in Spanje een Gris Pulpis vloer. Ook in het gewone straatbeeld is de La Noisette niet weg te denken. Zo ligt Valencia bezaaid met klinkers van deze steensoort. Deze steensoort is voor een marmer vrij hard. Hierdoor gebruikt men deze dus niet alleen voor interieur, maar ook als gevelbekleding en andere exterieur toepassingen.

Read more
Bronze Amani-Full-Slab Gris Pulpis full slab
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)