Calacatta Borghini

Calacatta Borghini is een fraaie witt emarmer soort uit de bekende Borghini groeve in Toscane. De steensoort is, in tegenstelling tot de ‘gewone’ calacatta, voorzien van warme goud/oranje achtige tonen.

Dit vormt in combinatie met de warme grijze ader een mooi schouwspel, uitermate geschikt voor mooie creaties in open boek. Deze marmer kan zowel gepolijst als gezoet (eiglans) toegepast worden in interieurs. Voor buiten gebruik is deze marmer minder geschikt doordat de steensoort kwetsbaar is voor zuren.

Selecties Calacatta

Calacatta Borghini te herkennen aan het ‘gouden’ tintje, wat vaak meer oranje dan goud is. De ijzeroxide in de steensoort zorgt voor wat oranje aders en oneffenheden. Deze zijn kenmerkend voor deze selectie Calacatta.

Doordat de vraag naar ‘schone’ witte Calacatta zó groot is, zijn de vierkante meter prijzen van deze pure selectie onbetaalbaar. Er zijn zelfs bedrijven die deze gekscherend de Calacatta ‘WOW’ of ‘OMG’ hebben genoemd. Volgens mijn Italiaanse contactpersoon is dit namelijk de reactie van de klanten als ze de prijzen horen..

Betaalbaar

Het mooie van de Borghini is dat de roestkleurige aders als een mindere kwaliteit worden gezien waardoor deze steensoort vaak nog wél te betalen is. Dit wil niet zeggen dat de marmer soort breekt als je er naar kijkt, dat helemaal niet. Maar sommigen vinden dit minder mooi, waardoor er minder vraag naar is, en dus de prijs lager blijft. In tegenstelling tot de standaard, vind ik als liefhebber de Borghini vele malen mooier. Denk maar eens aan een badkamer met mooie platen Calacatta Borghini in open boek, in combinatie met ‘gun metal’ zwarte kranen en drain. Dat is toch fantastisch?

Read more
Calacatta Borghini marble wit marmer
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)