Statuario Venato

Een heldere witte steensoort uit het Italiaanse Toscane

Statuario Venato is een selectie van de Italiaanse witte steensoorten uit Toscane. In de buurt van Carrara bestaan de bergen in de ogen van de Italianen uit ‘het witte goud’. Tot zo ver je kunt kijken zijn de bergtoppen wit. Niet van de sneeuw, maar van de vele witte marmer groeves. Iedere groeve heeft zijn eigen ‘selectie’. Dit varieert van het bekende Bianco Carrara tot de meest exclusieve steensoorten. De Statuario Venato is te herkennen aan zijn helder witte achtergrond, gesierd door duidelijke muisgrijze aders. Deze marmer soort staat voor het beeld wat men heeft bij klassiek marmer. Hierdoor is deze soort tijdloos.

De historie van Statuario Venato marmer gaat terug naar de Romeinse tijd. De Romeinen waren namelijk de eerste die het witte goud in Carrara ontdekten. Het materiaal is dan ook veelvuldig gebruikt in gebouwen uit die tijd.

Wit marmer is van nature het ‘puurst’. Dit kan gezien worden als een wit canvas waar de natuur met diverse mineralen op schildert. Zo is in het geval van Statuario marmer grafiet het mineraal dat zorgt voor de fraaie grijze ader die het helder witte canvast doorbreekt. Door deze aders kan het materiaal in ‘open boek’ toegepast worden. Het spiegelen van de opeenvolgende platen zorgt voor een bijzonder fraai patroon. Omdat het materiaal een dusdanig ‘gezond’ materiaal is, zijn alle oppervlakte bewerkingen mogelijk. Hoogglans gepolijst, mat gezoet of een van de vele andere afwerkingen zijn allemaal toepasbaar. Vul onderstaand het contact formulier in voor meer informatie of een offerte aanvraag voor Statuario Venato.

Read more
Statuario venato marmer Statuario Marmer
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)