Calacatta Oro

De gouden Calacatta is te herkennen aan zijn warme uitstraling. In tegenstelling tot de exclusieve Calacatta kwaliteiten heeft de Calacatta Oro een goud kleurige ader, in plaats van muisgrijs.

Ook deze steensoort is een klassieker uit Toscane. Veel designers gebruiken deze steensoort sinds jaar en dag voor tafels, keukens en andere interieur toepassingen. De warmere uitstraling van de Calacatta Oro gaat perfect samen met de kleur van eikenhout, en blend mooi in met de huidige interieur trends. Ik krijg veel vragen over deze steensoort. Met name betreft de kwaliteit. Zo denkt men dat de Oro een hele rustige witte steensoort is met hier en daar een ader. In dat geval is een geselecteerde Calacatta Borghini een betere optie. Calacatta Oro is neigt meer naar een warmkleurige Arabescato achtige, dan naar een hele rustige Calacatta.

Het mooie aan deze steensoort is tevens het ontstaan hiervan. Puur marmer is eigenlijk wit. De bergen rond Carrara waren dit in eerste instantie ook. Vervolgens is er door toedoen van aardverschuivingen gedurende het ontstaan van de marmersoorten wat ruimte gekomen tussen de brokstukken of in de scheuren. Deze hebben zich gevuld met ‘nieuw marmer’ voorzien van één of meerdere mineralen. In het geval van de Arabescato achtige ijsschotsen is dit het mineraal grafiet geweest (grijs). Een stuk verderop bij de Calacatta Oro is dit het mineraal ijzeroxide dat zorgt voor de gouden aders in deze marmer.

Read more
Calacatta Oro plaat Calacatta marmer Wit met goud marmer
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)