Cedarstone Monaco Brown

Cedarstone Monaco Brown is een Libanese steensoort. De lichtbruine kleurtint en de drukke marmer uitstraling zorgt voor een luxe uitstraling.

Selectie

Waar de naam Cedarstone / Monaco Brown vandaan komt durf ik niet te zeggen, maar dat het een steensoort is die gemakkelijk toe te passen is in interieurs is duidelijk. De marmer soort bestaat uit een taupe/licht bruin achtige achtergrond, gesierd door een webachtige structuur van aders. Hierdoor is de steen ook goed als tegel toe te passen of als tafelblad. Naast de voordelige uiterlijke kwaliteiten van deze bijzondere marmer, is ook de prijs per vierkante meter niet gek. In alle opzichten dus een relatief voordelige steensoort.

Wel belangrijk bij het selecteren van Cedarstone / Monaco Brown is de ‘gezondheid’ van het blok. Diverse blokken bevatten een soort gaten die gevuld zijn met een soort epoxy. Hoe minder gaten hoe mooier natuurlijk. De gaten worden netjes gevuld, en vullen van deze epoxy kan op twee manieren. Hiervoor kan een heldere epoxy ofwel resinatie gebruikt worden, of een resinatie op kleur. Daarnaast kunnen ze in de fabriek een soortgelijk gekleurd grind toevoegen om de gaten van een kleur te voorzien. Hier zie je amper wat van, en mocht het opvallen dan is het vakmanschap van het vullen van de gaten even goed de moeite waard!

Read more
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)