Penthouse in Buitenveldert

Een van de meest uitdagende projecten tot nu toe is toch wel het project van dit penthouse in Buitenveldert. Het ontwerp van interieur architect Eric Kuster, in combinatie met de fraaie idee├źn van de klant vormen een uniek geheel.

In ieder vertrek is natuursteen te vinden. Te beginnen bij de entree. Een Zecevo marmeren vloer siert bij binnenkomst de entree. De grote platen van deze Kroatische kalksteen soort zijn zorgvuldig in open-boek geplaatst waardoor alle aders van het marmer in elkaar doorlopen. Een verdieping hoger is dezelfde vloer geplaatst, aan elkaar verbonden door een trap van Zecevo. Bovenaan de trap zat een daklicht die zorgde voor de juiste licht inval. In het ontwerp is er voor gekozen om dit daklicht te vervangen door een plaat Smokey Quartz (een half edelsteen). Deze breekt het licht van buiten en geeft een warme sfeer in zowel de entree als de eerste verdieping.
De badkamer in zowel het gastenverblijf als de master bedroom zijn bekleed met Arabescato Orobico marmer in open boek. De badkamers zijn beide voorzien van een wastafel van hetzelfde materiaal. Boven de wastafel is een plafond deel geplaatst van dezelfde marmer soort.

In de master bathroom loopt de structuur van het marmer van de wanden door in de vloer. Hier stopt het niet, want ook de plint van het bad, het bad zelf en de platen boven het bad lopen qua structuur in elkaar over.
Ook in de keuken is voor natuursteen gekozen. Deze luxe keuken is volledig vervaardigd van cappuccino marmer. Het kookeiland van 3 x 2 meter is gigantisch, maar de echte eye catcher zijn de Cappuccino marmer in open boek tegenover elkaar geplaatste wanden. De plafond plinten en plafond delen zorgen voor een mooi detail in deze bijzondere keuken.
Al met al een project om erg trots op te zijn!

Read more
Arabescato Orobico marmeren badkamer Zecevo marmeren vloer voor een eric kuster project Zecevo marmer, Lincoln Stone Cappuccino Marmeren wanddelen in de keuken