Arabescato Orobico

Arabescato Orobico is een grijze Italiaanse marmer soort, die schuil gaat onder de synoniemen Arabescato Gris, Cleopatra marmer of Grigio Arabescato. De originele naam stamt af van het gebergte waar deze fraaie marmer uit gewonnen wordt, namelijk de Orobische Alpen.

De Orobische alpen liggen in Noord Italiƫ en bestrijken een gebied tussen het meer van Iseo tot aan het bekende Comomeer. Dit gebied staat bekend om zijn afwisselende gebergten. Een groot deel van dit gebied is getekend door de Brembo vallei, een vallei vol authentieke dorpen en plaatsen waar jaarlijks veel toeristen komen om te genieten van hun vakantie. Een van deze authentieke dorpen is Camerata Cornello, een kleine gemeenschap gevestigd langs de Brembo rivier. Een paar honderd meter de bergen in bevind zich de groeve van Arabescato Orobico, de Cornalita groeve.

> BESTEL HIER EEN SAMPLE

In deze groeve wordt al ruim honderd jaar Arabescato Orobico gewonnen, en is sinds jaar en dag een goedlopend familie bedrijf. Toen de eigenaar van de groeve, Guiseppe, de groeve in 1992 tijdelijk sloot om de manier van werken te moderniseren ontstond er een nieuwe start. Met grotere blokken en minder afval nam de verkoop en productie van dit Arabescato Orobico aanzienlijk toe. Toen zoon Giovanni de groeve over nam, en voorzag van de laatste technieken voor het winnen van marmer, was de heropstanding van dit klassieke Italiaanse materiaal een feit. Tot op heden wordt Arabescato Orobico op een duurzame manier gewonnen.

Uitstraling

Het font van de Arabescato Orobico of Cleopatra marmer bestaat vooral uit donker en licht grijze tonen. Deze worden gesierd door goedkleurige aders. De diverse kleur variaties en de vele aderen maken deze marmer soort uniek, en zeer fraai toepasbaar in interieur. Ondanks dat de overheersende kleur grijs is, brengen de zand en goudkleurige tonen een bepaalde warmte in de uitstraling van de steen.

Trend

Ondanks dat Arabescato Orobico al tientallen jaren gewonnen wordt, valt deze steensoort momenteel erg in de smaak bij bekende architecten. Hierdoor zie ik deze steensoort als trend. De reden dat de Arabescato Gris nu pas een trend is heeft te maken met het deel van de groeve welke nu aangebroken is. Arabescato Gris is namelijk een variant van de Arabescato Orobico red of rosso. Deze variant heeft in tegenstelling tot de grijze kleur juist een rood font met grijze aders en heeft daardoor een veel klassiekere uitstraling.

Read more
ARABESCATO-OROBICO-NERO ARABESCATO OROBICO marmer Arabescato Orobico
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)