Amsterdam Zuid - Van Breestraat

Amsterdam Zuid is dé plek voor luxe marmer toepassingen. Een Turtle Illusion keukenbrug, en een Arabescato Orobico marmeren badkamer sieren dit extreem luxe appartement.

Bijzonder aan deze granieten keuken in Amsterdam Zuid is het zwevende deel. De 3,6 meter lange keuken is half zwevend om tevens als eettafel te dienen. De binnenzijde van de poot is dan ook volledig afgewerkt met Turtle Illusion graniet. Daarnaast is de keuken volledig in open boek samengesteld. Zo loopt de tekening van het graniet door in de poot en deelnaad. Hierdoor ontstaat er een spectaculair effect.

Marmeren badkamer

Hetzelfde effect is toegepast in de badkamer. Hier is voor de marmersoort Arabescato Orobico gekozen. Dit geeft luxe uitstraling aan de badkamer. Wat goed te zien is op de foto’s is dat het open boek niet alleen achter het bad toegepast is, maar ook in de douchecel. Dit is het exacte spiegelbeeld van de wand achter het bad. Vervolgens zijn de dagkanten van de opening in verstek verlijmd en dicht gestuukt. Hierdoor zijn er geen lelijke lijmranden of kopse kanten van het marmer te zien.

Luxe trappen

De trappen (in totaal 5) zijn voorzien van Belvedere kwartsiet. Een zeer slijtvaste steensoort die moeilijk te verwerken is. De originele trap is een typische oude houten trap in een pand in Amsterdam Zuid. Deze is zorgvuldig ingemeten en vervolgens uitgetekend. De treden zijn in Italië naadloos verlijmd aan het stootbord. Niet in 45 graden zoals dit normaal gebeurt bij een verstek verbinding, maar met een scherpere hoek zodat er meer loopruimte ontstaat. Zo had de oude trap een trede diepte van 19 cm, en is er nu 4 cm gewonnen. Door een professioneel lijmadvies van SOPRO is het mogelijk de natuurstenen treden te verlijmen op hout. Daarnaast is de gebruikte lijm erg dempend waardoor de onderburen ook geen last meer ondervinden als er een bewoner de trap gebruikt.

 

 

Read more
Amsterdam-zuid-006 Marmer badkamer Amsterdam Zuid Marmeren badkamer Amsterdam-zuid-marmer