Belvedere

Belvedere is een Angolese kwartsiet soort die wordt geschaard onder de graniet soorten. Het mooie aan deze steensoort is de ‘marmerachtige’ tekening, waardoor een fraai open boek mogelijk is.

Voordelen

Kwartsiet is een metamorf gesteente en is over het algemeen vaak harder dan graniet. Dit brengt voor-, en nadelen met zich mee. Zo is het een lastige steensoort om te verwerken. Het voordeel is dat de hardheid van de steensoort, in combinatie met de veelzijdige aders is de Belvedere graniet uitermate geschikt is voor keukenbladen en andere oppervlakken die tegen een stootje moeten kunnen.

> BESTEL HIER EEN SAMPLE

Belvedere is niet gevoelig voor zuur, en is tevens krasbestendig. De ultieme optie dus voor wie op zoek is naar de optische kenmerken van marmer, maar de voordelen van graniet.

Visuele kenmerken

De kwartsiet wordt gekenmerkt door de vele diverse aders. Het zwart / antraciet grijze font wordt veelal doorbroken door witte kwarts aders met een hoeveelheid ijzeroxide. Dit zorgt voor de gouden of roest achtige pigmenten in de aders. Doordat Belvedere graniet dus eigenlijk een kwartsiet soort is, is de basis steen waaruit dit ontstaan is een zandsteen. Dit zie je terug in de fraaie golven van de zwarte achtergrond.

Read more
Belvedere bookmatch Belvedere-full-slab-4
Vraag een offerte aan
Upload bestand (docx, pfd, jpg/jpeg, png)